Više državno tužilaštvo odustalo od gonjenja Bobana Batrićevića

Više državno tužilaštvo odustalo od gonjenja Bobana Batrićevića

Rukovoditeljka Višeg državnog tužilaštva u Podgorici dala je obavezujuće uputstvo za postupanje u predmetu formiranom po zahtjevu za pokretanje prekršajnog postupka protiv istoričara i kolumniste Bobana Batrićevića.

“Nakon uvida u spise predmeta, rukovoditeljka Višeg državnog tužilaštva ocijenila je da u zahtjevu za pokretanje prekršajnog postupka nema elemenata prekršaja, zbog čega je postupajućoj državnoj tužiteljki dala uputstvo da odustane od daljeg gonjenja okrivljenog B.B”, saopšteno je iz VDT-a.

Viša državna tužiteljka Snežana Šišević pokrenula je ranije prekršajni postupak protiv istoričara dr Bobana Batrićevića (Fakultet za crnogorski jezik i književnost) zbog kolumne „Torokanje po metodologiju i Đaonikiju” objavljene na Portalu Antene M.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.