ISIL objavio novi snimak napada u Moskvi
TERORISTI U MOSKVI/ - PRINTSCREEN/YOUTUBE/THETELEGRAPH

ISIL objavio novi snimak napada u Moskvi

Novinska agencija Amaq koja svoje djelovanje veže uz terorističku organizaciju Islamska država, objavila je novi snimak koji prikazuje trenutke napada u Moskvi.

Na snimku se mogu primijetiti naoružani napadači koji se nalaze unutar prostora dvorane i tržnog centra.

Kadrovi prikazuju trenutke u kojima su teroristi pucali po civilima, a zatim se može primijetiti i njihov odlazak iz prostorija dvorane.

Jedan od napadača na snimku izjavio je kako je napad izvršen te da su kaznili "nevjernike".

Podsjetimo, ISIL se oglasio i u subotu te su objavili fotografije napadača uoči samog napada, a naveli su i razloge zbog kojih je napad izvršen.

U saopštenju se navodi da su trojica militanata otvorila vatru na ljude u sali, dok je četvrti zapalio zgradu. Tvrdi se da su teroristi bili naoružani mitraljezima, pištoljima i kontejnerima sa zapaljivom smjesom. Prije napada oni su dugo promatrali zgradu.

Spominje se da su militanti ISIL-a planirali napad na "veliku gomilu hršćana". Članovi grupe su naglasili da je teroristički napad organiziran u sklopu odgovora na rat koji je ISIL objavio zemljama koje se bore protiv islama.

 

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.