RUSKA MISICA UBIJENA U TERORISTIČKOM NAPADU U MOSKVI

RUSKA MISICA UBIJENA U TERORISTIČKOM NAPADU U MOSKVI

Iza lijepe Katje ostali sin i ćerka

Ruska misica Jekaterina Novoselova, koja je 2001. godine osvojila titulu “Mis Tver”, ubijena je u terorističkom napadu na halu Krokus u Moskvi.

To je za ruske medije potvrdila bivša direktorka agencije za modele Olga Dargevič, koja je 2001. organizovala takmičenje.

Ime Jekaterine Novoselove bilo je na prvom spisku žrtava koje je objavilo Ministarstvo za vanredne situacije Rusije.

“Tačno je da se to dogodilo, zaista velika tragedija”, rekla je Dargevičeva.

Ona je objasnila da se informacija prvo pojavila u medijima.

“Pisala sam njenoj majci, pitala je da li samo novinari pišu, da li je greška… Ona mi je napisala samo dvije riječi: “Katja je umrla””, rekla je Olga Dargevič.

Prema njenim riječima, Ekaterina je ranije živjela u Tveru, učestvovala je u emisijama i takmičenjima širom Rusije.

Posle osvajanja titule u rodnom gradu, završila je fakultet i zaposlila se u banci, a potom se odselila u Moskvu.

“Ima dvoje prelijepe djece – dječaka i djevojčicu. Bila je veoma bistra, veoma ljubazna djevojka… Najljubaznija osoba. Šokirani smo, još ne možemo da vjerujemo da se dogodila takva tragedija”, rekla je Dargevičeva.

Najmanje 133 osobe ubijene su prema poslednjim podacima u terorističkom napadu u koncertnoj dvorani Krokus na sjeverozapadu Moskve.

Grupa terorista otvorila je u petak oko 20 sati vatru u holu i koncertnoj sali nakon čega je podmetnula požar i pobjegla.

Hospitalizovano je 140 osoba od kojih se polovina nalazi u teškom stanju.

Teroristi su uhapšeni oko 3 sata ujutru u Brjanskoj oblasti dok su pokušavali da stignu do Ukrajine.

Izvor:(RIA Novosti)

 

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.