Bezos još jednom pretekao Ilona Maska kao najbogatiji američki čovjek
Shutterstock

Bezos još jednom pretekao Ilona Maska kao najbogatiji američki čovjek

Osnivač i predsjednik Amazona Džef Bezos (Jeff Bezos) (procijenjena neto vrijednost bogatstva 196,3 milijarde dolara) ponovo je od četvrtka druga najbogatija osoba u svijetu i najbogatija osoba u SAD.

Iza njega je izvršni direktor Tesle Ilon Mask (Elon Musk) (procijenjena neto vrijednost bogatstva: 193,7 milijardi dolara).

Naime, 21. marta Bezos je prestigao Maska po bogatstvu. To je bio deveti „flip-flop“ odnosno promjena između njih dvojice ovog mjeseca.

Više od četiri milijarde dolara ponekad je razdvajalo Bezosovu i Maskovu neto vrijednost.

U četvrtak je je Bezosova procijenjena neto vrijednost porasla za oko 694 miliona dolara, a Maskova pala za oko 1,5 milijardi dolara.

20. mart: Mask je prestigao Bezosa – Maskova procijenjena neto vrijednost porasla je za 815 miliona dolara u srijedu, dok je Bezosova neto vrijednost pala za oko 558 miliona dolara.

19. mart: Bezos je pretekao Maska – Bezosova procijenjena neto vrijednost porasla je u utorak za oko 1,3 milijarde dolara, dok je Maskovo bogatstvo palo za oko 1,2 milijarde dolara.

18. mart: Mask je prestigao Bezosa – Maskovo bogatstvo je u ponedjeljak poraslo za oko 5,5 milijardi dolara, što mu je pomoglo da nadmaši Bezosa, čija je neto vrijednost porasla za oko 450 miliona dolara.

13. mart: Bezos je pretekao Maska – Pad Teslinih akcija osiromašio je i Maskovo bogatstvo za četiri milijarde dolara, a Bezosovo neto bogatstvo je poraslo za oko 195 miliona dolara.

8. mart: Njih dvojica su zamijenili mesta na Forbes listi milijardera u realnom vremenu dva puta u istom danu.

6. mart: Bezos je nakratko pretekao Maska – nevolje na Teslinoj berzi dovele su do toga da je Mask nakratko izgubio status najbogatije osobe u SAD prvi put posle više od dvije godine, a ubrzo nakon toga, Mask je ponovo preuzeo mjesto od Bezosa.

Forbes procjenjuje da je Maskovo bogatstvo vrijedjelo oko 193,8 milijardi dolara u četvrtak popodne, a Bezosovo oko 196,8 milijardi dolara.

Bezosovo ponovno povećanje bogatstva izazvalo je višemjesečnu trku između generalnog direktora Amazona i Maska. Kada je Mask 6. marta izgubio drugo mjesto, to je bio prvi put da nije bio među prva dva na Forbes listi milijardera od 19. avgusta 2021.

Bernar Arno (Bernard Arnault), izvršni direktor imperije LVMH, i dalje je najbogatija osoba u svijetu prema Forbsovoj listi, sa procijenjenom neto vrijednošću od oko 231,5 milijardi dolara od četvrtka.

Izvor Forbes

 

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.