Predsjednik Skupštine razgovarao sa sekretarom za odnose sa državama i međunarodnim organizacijama Svete stolice

Predsjednik Skupštine razgovarao sa sekretarom za odnose sa državama i međunarodnim organizacijama Svete stolice

Mandić sa Galagerom: Hrišćanstvo igralo ključnu ulogu u stvaranju i razvoju Crne Gore

Predsjednik Skupštine Crne Gore Andrija Mandić sastao se danas sa Polom Ričardom Galagerom, sekretarom za odnose sa državama i međunarodnim organizacijama Svete stolice.

Mandić je Galageru poželio dobrodošlicu u Crnu Goru, ističući istorijske veze između Crne Gore i Svete stolice.

Predsjednik Skupštine je istakao da je Hrišćanstvo igralo ključnu ulogu u stvaranju i razvoju Crne Gore, dodajući da i danas 90 odsto građana Crne Gore pripada nekoj od tradicionalnih vjerskih zajednica.

On je apostrofirao da je ideja pomirenja, zajedno sa novim načinom suživota ključna za naše društvo, te da u širem kontekstu u ostvarivanju te zajedničke ideje veliku ulogu imaju sve tradicionalne vjerske zajednice.

Kako je saopšteno iz Kabineta Skupštine, Mandić i Galager su tokom susreta razgovarali o namjeri Skupštine Crne Gore da donese Zakon o resistuciji, odnosno da se pronađe adekvatan model kojim bi se ispravila nepravda i vjerskim zajednicama vratila imovina ili dio imovine koja je oduzeta nakon 1945. godine.

Mandić je Galagera upoznao i o nedavnim susretom sa Mitropolitom crnogorsko-primorskim Joanikijem i Nadbiskupom barskim monsinjorom Đonlešajem, istakavši pritom da su njegova vrata uvijek otvorena za rješavanje problema sa kojima se suočavaju vjerske zajednice.

Galager je izrazio zadovoljstvo povodom susreta, ističući da je radostan zbog predsjednikovog stava i političke volje kada je u pitanju tema restitucije, kao i njegove spremnosti da sa pozicije predsjednika Skupštine Crne Gore pomogne vjerskim zajednicama. Galager je dodao da je veoma ohrabrujće što čuje poruke pomirenja i poštovanja, jer su one ključne za izgradnju pravednijeg društva.

Izvor:Pobjeda

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.