Marsela: Bolja saobraćajna infrastruktura preduslov za razvijanje privrednih odnosa

Marsela: Bolja saobraćajna infrastruktura preduslov za razvijanje privrednih odnosa

Ambasadorka Italije održala je juče predavanje na Fakultetu za ekonomiju i biznis, Univerziteta Mediteran. Ona je studente upoznala sa političkim sistemom, kao i sa strukturom ekonomije Italije.

- Proizvodnjom robe iz automobilske, farmaceutske, hemijske, modne i poljoprivredno-prehrambene industrije, kao i iz oblasti svemirske tehnologije, i s obzirom na njen geografski položaj, u centru Mediterana, Italiju karakteriše snažan izvozni potencijal - kazala je Marsela.

U kontekstu Crne Gore, ambasadorka je naglasila neophodnost uspostavljanja boljih saobraćajnih, odnosno vazdušnih i morskih veza između naše dvije države, što je preduslov daljem razvijanju privrednih odnosa.

- Kada je u pitanju pristupanje Crne Gore EU, u Briselu postoji politička volja za proširenje, stoga će biti važno da zemlja bude u stanju da iskoristi ovu priliku sprovođenjem reformi neophodnih za napredak na putu ka članstvu u EU - kazala je italijanska ambasadorka odgovarajući na pitanje studenata o evropskoj budućnosti naše zemlje, prenosi Dan.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.