Preokret želi da osnuje kajak klub u Danilovgradu

Preokret želi da osnuje kajak klub u Danilovgradu

Pokret Preokret saopštio je da žele da osnuju kajak klub u Danilovgradu, pa su pozvali građane da se prijave na javni konkurs.

Kako je kazao odbornik Preokreta Vuk Iković, javni poziv je otvoren i trajaće do 1. aprila kada će se krenuti i u
zvanično formiranje kluba.

Iković je podsjetio da skoro godinu dana Skupština opštine Danilovgrad nije odgovorila na njihovu inicijativu da kajak klub
bude u vlasništvu Opštine Danilovgrad.

"Grupa građana Preokret je organizovala akciju prikupljanja novčanih sredstava u svrhu kupovine osnovne opreme za osnivanje kajak kluba u Danilovgradu, koja je uspješno završena uz veliku pomoć građana i preduzetnika sa teritorije opštine Danilovgrad, čime je obezbijeđeno 10 kajaka sa svom pratećom opremom neophodnom za pokretanje kluba. Uprkos tome što Skupština opštine Danilovgrad nije podržala inicijativu za formiranje kajak kluba, Preokret je uputio javni poziv građanima Danilovgrada za osnivanje prvog sportsko-rekreativnog kajak kluba", naveo je on. 

Prema Ikovićevim riječima, ova ideja je proizašla iz želje mladih da se razvijaju sportske aktivnosti, istražuju prirodne ljepote rijeke Zete, te da se promoviše zdrav način života i kvalitetno provođenje slobodnog vremena.

Iković tvrdi da je uputio inicijativu svim odbornicima, i više puta urgirao ka nadležnima, a kako poručuje, njihov odgovor je jasan pokazatelj koliko brinu o održivom razvoju gradu i koliko im je važno da mlade zadrže u Danilovgradu.

"Pozivamo sve ljude koji dijele ljubav prema rijeci Zeti, sportu i timskom radu da iskoristite ovaj poziv kako bi bili dio kajak kluba koji će razvijati i promovisati sport, turizam i ekosisteme rijeke Zete", zaključio je Iković, prenosi RTCG.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.