Gorčević sa Eskobarom: Crna Gora da nastavi da potvrđuje privrženost euroatlantskim vrijednostima, ostvareni značajni rezultati

Gorčević sa Eskobarom: Crna Gora da nastavi da potvrđuje privrženost euroatlantskim vrijednostima, ostvareni značajni rezultati

Ministarka evropskih poslova Maida Gorčević razgovarala je danas u Podgorici sa zamjenikom pomoćnika američkog državnog sekretara Gabrijelom Eskobarom.

“Ova Vlada ima ambiciozan plan za budućnost Crne Gore i njenih građana. Pred nama je veliki posao, ali idemo korak po korak, a naredna tri mjeseca su ključna za naš put prema EU. Na početku svog mandata odlučno smo krenuli u sprovođenje zahtjevnih reformi koje su dugo vremena bile na čekanju. Ne želimo rezultate na papiru nego u svakodnevnom životu. Cilj nam je da naši građani zaista osjete da žive u pravnoj državi, u kojoj zakoni važe za sve jednako. Samo na tim temeljima možemo izgraditi zdravo, ekonomski i u svakom smislu stabilno i prosperitetno društvo, po mjeri svih naših građana”, poručila je Gorčević

Ona je kazala da je cilj Vlade da, do kraja svog mandata, Crna Gora bude razvijena država, po svim parametrima, spremna za članstvo u EU. Ponovila je da Crna Gora pouzdan NATO partner i ostaje u potpunosti usklađena sa zajedničkom vanjskom i bezbjednosnom politikom Unije.

Gorčević je zahvalila na snažnoj podršci SAD-a naporima Vlade da Crnu Goru transformišu u skladu sa vrijednostima i standardima razvijenih zapadnih demokratija, i paralelno sa tim, unaprijede ekonomski ambijent i kvalitet života građana.

Eskobar je istakao da je važno da Crna Gora ostane na pravom kolosijeku i nastavi da rezultatima i na terenu potvrđujete svoju privrženost euroatlantskim vrijednostima i pohvalio ulogu Crne Gore kao važnu saveznicu u NATO Alijansi.

“Vlada Crne Gore je u kratkom periodu ostvarila značajne rezultate kad su evropske integracije u pitanju i siguran sam da, ukoliko nastavite ovim tempom, Crna Gora ima velike šanse da bude sljedeća članica EU. SAD će nastaviti snažno da podržavaju Crnu Goru u sprovođenju opsežnih reformi čiji je cilj dalja demokratizacija društva”, ocijenio je Eskobar.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.