Uhvaćeni na putu ka Crnoj Gori: Nagovorio djevojčicu da pobjegne iz kuće i uda se za njega

Uhvaćeni na putu ka Crnoj Gori: Nagovorio djevojčicu da pobjegne iz kuće i uda se za njega

Mostarska policija uhapsila je 32-godišnjeg državljanina Srbije M.J. zbog osnova sumnje da je počinio krivično djelo ''seksualni odnos s maloljetnom osobom''.

Državljanin Srbije M. J. (32) uhapšen je u Mostaru zbog vrbovanja 14-godišnje djevojčice koja živi u naselju Pazarić. Policija je utvrdila da je on putem društvenih mreža nagovorio djevojčicu da pobjegne od kuće te se uda za njega.

Prvo je PU Hadžići prijavljeno da se djevojčica 13. marta udaljila u nepoznatom pravcu, a na osnovu operativnih podataka i saznanja do kojih su došli službenici PU Hadžići i Trnovo, otkriveno je da je djevojčica odbjegla od kuće kako bi se udala za M.J.

Na osnovu saradnje policijskih službenika Uprave policije KS, PU Hadžići i Trnovo, Federalnog MUP-a te Policijske stanice Sjever Mostar M. J. je lociran, a zatim i uhapšen.

On se sa djevojčicom nalazio u Mostaru i bili su na putu prema Crnoj Gori.

Nad uhapšenim M. J. je izvršena kriminalistička obrada, dok je djevojčica vraćena roditeljima.

M.J. se trenutno nalazi u prostorijama mostarske policije zbog osnova sumnje da je počinio krivično djelo “polni odnos s maloljetnom osobom” propisan članom 207. Krivičnog zakona FBiH, potvrđeno je za Klix.ba.

Ovim zakonom, stavom 1. koji kaže “ko izvrši polni odnošaj ili s njim izjednačenu polnu radnju s djetetom” preporučene su kazne zatvora od jedne do osam godina.

Izvor:Standard

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.