Uvijek dobro dođe: Fina čorbica koju ćete spremiti za čas
Ilustracija, Foto: Instagram/recepti_za_srecu

Uvijek dobro dođe: Fina čorbica koju ćete spremiti za čas

Fina pileća čorbica odlično je jelo bilo da želite da se okrijepite nečim toplim 'na kašiku' ili da kompletirate svoj jelovnik. Sprema se lako, a uvijek će dobro doći, bilo kao dio obroka ili kompletan manji obrok.

Sastojci:

250-300 g pilećeg filea
1 glavica crnog luka
2 čena bijelog luka
150 g šargarepe
100 g zeleni (bela šargarepa)
50 g celera (sirno narendan)
100 g pirinča
so, biber, kurkuma, suvi začin
1 kašika soka od limuna
nasjeckan peršunov list
Priprema:

Na malo ulja propržiti crni i bijeli luk, šargarepu, zelen i celer. Dodati meso isječeno na kockice i pržiti dok meso ne pobijeli. Sipati kašičicu mljevene crvene paprike, promiješati i preliti vodom (200 ml), ostaviti da se kuva 15 minuta na srednjoj temperaturi.

Dodati prethodno opran pirinač i sipati 4 čaše vode, kuvati dvadeset minuta.

Pred kraj dodati začine prema ukusu. Na kraju dodati nasjeckani peršunov list.

Izvor Vijesti

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.