BOŽOVIĆ iz zatvora dijeli i šakom i kapom: Sa kumom Perovićem potpisao ugovor od ČETIRI miliona eura za komunalno opremanje na DUBOVICI!

BOŽOVIĆ iz zatvora dijeli i šakom i kapom: Sa kumom Perovićem potpisao ugovor od ČETIRI miliona eura za komunalno opremanje na DUBOVICI!

Uprkos najavama iz MInistarstva javne uprave da će brzo obavijestiti javnost o legalnosti upravljanja Budvom iz zatvora od strane Mila Božovića, na rezultate nadzora i istrage se još čeka.

I dok MJU češlja poslovanje Opštine Budva i ugovore koje je Božović, nove informacije o ''sumnjivim'' transkakcijama izlaze na vidjelo pa je prema riječima izvora portala Standard iz Opštine Budva, Božović tri mjeseca nakon hapšenja potpisao najvrijedniji ugovor za prošlu godinu u Opštini Budva i to sa kumom Draganom Perovićem za komunalno opremanje saobraćajnice u naselju Dubovica.

Draganov brat Radovan Perović uhapšen je početkom oktobra prošle godine. Njega, Bojana Ojdanića i Vjekoslava Lambulića Specijalno državno tužilaštvo (SDT) sumnjiči da su počinili krivična djela stvaranje kriminalne organizacije i neovlašćenu proizvodnju, držanje i stavljanje u promet opojnih droga.

Božović je ugovor sa kumom Perovićem prema riječima izvora Standard potpisao 28. jula prošle godine, tri i po mjeseca nakon što je Božović priveden u Spuž.

Ovo je samo jedan od ugovora vrijednih preko 12 miliona eura, koje je prvi čovjek Budve potpisao iz istražnog zatvora, ali je posao sa kumom Perovićem pojedinačno najvrijedniji, 4.499.181 eura.

Ugovor sa firmom Carat odnosi se na radove komunalnog opremanja za izgradnju tri saobraćajnice u zahvatu DUP-a Dubovica 1.

Zanimljivo da je za prošlu godinu iz budžeta opštine Budva za ovu namjenu bilo opredijeljeno 400.000 eura.

Božovića sa Perovićem ne vezuju samo lične veze. Oni su i poslovni partneri i to baš na Dubovici, gdje je Božovićeva đedovina, o čemu je Standard već pisao. Tamo su on i Perović suvlasnici zemljišta i stambenog prostora. Na preko hiljadu kvadrata zemljišta svojinski udio ima osam vlasnika, Milo Božović posjeduje pola, a Perović 24/480 zemljišta. U drugoj parceli od 1.738 kvadrata Božović ima pola udjela, a Perovićeva firma Carat šesnaestinu, isti odnos je i u vlasništvu nad trećom parcelom od 320 kvadrata.

Izvor: Standard

 

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.