Živković – Grubišić: DPS zabrinuta za dalji napredak Crne Gore na putu članstva u EU
Živković i Grubišić, Foto: Demokratska partija socijalista

"Opasnost od uticaja trećih strana kojim se teži mijenjati građanski karakter društva"

Živković – Grubišić: DPS zabrinuta za dalji napredak Crne Gore na putu članstva u EU

Predsjednik Demokratske partije socijalista Danijel Živković primio je ambasadora Republike Hrvatske u Crnoj Gori Veselka Grubišića.

Živković je izrazio punu zahvalnost ambasadoru i Hrvatskoj na unaprijeđenju dobrosusjedskih odnosa, koji su za rezultat imali kontinuiranu podršku Crnoj Gori u procesu evropskih integracija, ali i ukupnog demokratskog napretka društva.

Živković se osvrnuo na aktuelne procese u unutrašnjoj i vanjskoj politici, i ocjenio da je u okolnostima koje karakterišu politički ambijent u Crnoj Gori, regionu i Evropi, Demokratska partija socijalista zabrinuta za dalji napredak Crne Gore na putu članstva u Evropskoj uniji.

Posebno se osvrnuo na opasnost uticaja trećih strana kojim se teži mijenjati građanski karakter društva, a koji je u Crnoj Gori jasno vidljiv kroz djelovanje pojedinih političkih aktera koji između ostalog čine dio aktuelne parlamentarne većine i nastoje da budu dio izvršne vlasti kroz najavljenu rekonstrukciju Vlade.

Ambasador Grubišić je uputio čestitke predsjedniku DPS-a povodom izbora na tu funkciju i pozdravio proces neposrednih unutarpartijskih izbora, koji su uvođenje značajnog demokratskog standarda na političkoj sceni. 

Istakao da je interes Hrvatske bio i ostao da gradi dobrosusjedske odnose, te da je u zajedničkom interesu ostvarenje strateških ciljeva Crne Gore.

Podvukao je da je interes Hrvatske ne samo da pomaže Crnu Goru u realizaciji evropske agende, već i da podrži i druge zemlje u okruženju, posebno uvažavajući geopolitičke okolnosti.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.