Jači zemljotres pogodio Crnu Goru
((Foto: Zavod za hidrometeorlogiju i seizmologiju))

Jači zemljotres pogodio Crnu Goru

Zemljotres jačine 5,4 stepeni Ritherove skale pogodio je Crnu Goru u 4 sata i 6 minuta, saopšteno je iz Zavoda za hidrometeorologiju i seizmologiju. Kako navode, epicentar je bio pet kilometara jugozapadno od mjesta Čarađe u opštini Nikšić, a žarište zemljotresa locirano je na dubini od 14 kilometara.

Potres se osjetio širom zemlje.

Još nema podataka o eventualnoj šteti, a prema informacijama iz ZHMS mogla je biti izazvana u epicentralnom području.

"Na osnovu numeričkog modela promjene intenziteta sa rastojanjem u ovom regionu, magnitude zemljotresa i dubine hipocentra, ovaj zemljotres je mogao izazvati izvjesne materijalne štete u epicentralnom području", ističe se u saopštenju Zavoda.

Evropsko mediteranski seizmološki centar (EMSC) prethodno je objavio da je jačina zemljotresa 5,3 stepena Rihterove skale. U ovom području registrovana su još dva blaža potresa jačine 3,1 stepena.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.