Promocija upisa u škole djece RE populacije

Promocija upisa u škole djece RE populacije

U okviru posjeta, predstavnici MPNI, Zavoda za školstvo, Ministarstva ljudskih i manjinska prava, Nacionalnog romskog savjeta i nevladinih organizacija koji se bave socijalnom inkluzijom RE zajednice razgovarati sa roditeljima djece koja ove godine treba da se upišu u ustanove predškolskog vaspistanja i obrazovanja i u prvi razred osnovne škole

Ministarstvo prosvjete, nauke i inovacija (MPNI) organizovaće promotivne aktivnosti za upis djece romske i egipćanske populacije u ustanove predškolskog vaspitanja i obrazovanja, osnovne i srednje škole u Podgorici, Nikšiću, Beranama i Baru.

Iz tog resora je saopšteno da će, u okviru posjeta, predstavnici MPNI, Zavoda za školstvo, Ministarstva ljudskih i manjinska prava, Nacionalnog romskog savjeta i nevladinih organizacija koji se bave socijalnom inkluzijom RE zajednice razgovarati sa roditeljima djece koja ove godine treba da se upišu u ustanove predškolskog vaspistanja i obrazovanja i u prvi razred osnovne škole.

Kako se dodaje, razgovaraće i sa učenicima devetog razreda osnovne škole kako bi im dali sve informacije koje se odnose na upis u srednje škole.

"Prva u nizu promocija biće održana 19. marta u Osnovnoj školi (OŠ) 'Kekec' u Baru i odnosiće se na upis u ustanove predškolskog vaspitanja i u prvi razred osnovne škole, kao i sa učenicima devetog razreda u cilju njihove obaviještenosti i motivacije za upis u srednje škole“, kazali su iz Ministarstva.

Prema njihovim riječima, druga promocija planirana je za 20. mart u OŠ "Mileva Lajović Lalatović" u Nikšiću.

"Treća promocija će biti održana 21. marta u Podgorici u prostrorijama Javne predškolske ustanove (JPU) 'Đina Vrbica' u Vrelima za upis u predškolske ustanove i u prvi razred osnovne škole“, kaže se u saopštenju.

Dodaje se da će istog dana, u 11 sati u OŠ "Božidar Vuković Podgoričanin”, biti organizovan sastanak sa učenicima devetog razreda podgoričkih osnovnih škola u cilju informisanja o upisu u srednje škole.

Završna promocija biće organizovana u Beranama 25. marta.

Iz Ministarstva su rekli da će sa roditeljima na temu upisa u predškolsko vaspistanje i u prvi razred osnovne škole, razgovarati u JPU ,,Radmila Nedić”, u 11 sati, dok će se sa učenicima devetog razreda sastati u OŠ ,,Radomir Mitrović” u 12 sati.

Izvor:Mina

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.