OPET PREKINUTA SJEDNICA VLADE

OPET PREKINUTA SJEDNICA VLADE

Ministri PES-a insistiraju da se skine oznaka tajnosti sa izvještaja o kandidatima

Drugi put privremeno je prekinuta sjednica Vlade sa jedinom tačkom dnevnog reda – izbor vršioca dužnosti irektora Uprave policije.

Sagovornici “Vijesti” tvrde da još nema dogovora između ministara iz reda Pokreta Evropa sad (PES) i Demokrata sa druge strane.

Iz partije premijera Milojka Spajića, prema nezvaničnim informacijama “Vijesti, opet insistiraju da se skine oznaka tajnosti sa izvještaja ministra unutrašnjih poslova Danila Šaranovića o sprovođenju javnog poziva za izbor kandidata za v.d. šefa policije, zbog čega je bila proglašena i prva pauza na sjednici.

Izvori “Vijesti” tvrde da se zahtijeva sprovođenje testa štetnosti, kako bi se provjerilo je li oznaka tajnosti pravilno stavljena.

Nije jasno zašto se traži skidanje oznake “Interno” sa tog izvještaja kada svi ministri imaju pristup tajnim podacima, pa i tom dokumentu.

Dio Šaranovićevog izvještaja je i izvještaj o poligrafskom testiranju sedam kandidata.

Iz MUP-a je saopšteno da su službenici koji se bave poligrafskim testiranjem početkom godine donijeli rješenje stepena tajnosti “Interno” za sva poligrafska testiranja, u kojem su navedni razlozi štetnosti akta, a gdje bi objelodanjivanjem takvih informacija nastupile određene posledice.

Ranije danas ministar unutrašnjih poslova Danilo Šaranović predložio je aktuelnog šefa Sektora za borbu protiv kriminala Lazara Šćepanovića za tu poziciju, ali sa tim nijesu saglasni ministri PES-a.

Obrazlažući svoj predlog, Šaranović je konstatovao da je riječ o kandidatu koji je dostavio najbolji Predlog urgentnih mjera u cilju reforme Uprave policije, postizanja maksimalnog nivoa operativnosti i podizanja kapaciteta protiv svih oblika kriminaliteta, najbolje se pokazao tokom intervjua i nije lagao niti na jednom pitanju postavljenom tokom poligrafskog ispitivanja.

On je jedan od dva kandidata koji su prošli poligrafski test.

Šaranović je podsjetio da privremenog direktora Uprave policije, Vlada na osnovu zakona postavlja isključivo na predlog ministra unutrašnjih poslova.

Izvor:Vijesti

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.