Mandiću sigurna podrška parlamentarne većine

Mandiću sigurna podrška parlamentarne većine

Raspravi je prethodilo povlačenje inicijative PES-a da se ne raspravlja o povjerenju Mandiću, koji je kazao da nema pred kim ni da bježi, niti da se crveni.

– Takav sam kakav sam i ne bih se mijenjao ni sa kim. Prvi sam među jednakima u ovom parlamentu, gdje smo napravili velike ciljeve. Želio bih da oštre polemike ostavimo iza sebe – poručio je Mandić.

Prema njegovim riječima, evropski parlamentarci i te kako vrednuju rad Skupštine.

– Nikoga nisam ukrao, nikoga nisam povrijedio, u lice svakog mogu pogledati. Spočitava mi se da sam teg o vratu evropskoj Crnoj Gori. Ja nisam materijalan tip. A opasna politička struktura pokušava da kontroliše pojedince – dodao je Mandić.

Najviše pažnje privukla je rasprava predsjednika Demokratske narodne partije Milana Kneževića i lidera Bošnjačke stranke Ervina Ibrahimovića.

Knežević je poručio da DNP neće glasati da BS uđe u rekonstruisanu Vladu ukoliko ta stranka bude glasala za smjenu Andrije Mandića.

– Tako mi Bog pomogao. E ne možete jedno poluvrijeme igrati za Partizan, a drugo za Zvezdu. U Vladu ste dobrodošli ukoliko ne glasate za smjenu Mandića. Nakon ovih antisrpskih kvalifikacija, ako vi uđete u Vladu ja neću biti njen dio – poručio je Knežević.

Podsjetio je da je stranka Radovana Karadžića svojevremeno uputila čestitku DPS-u, koja je pročitana na kongresu, a da se ne sjeća da je Ibrahimović tada govorio bilo šta.

On je pokazao i fotografije Filipa Vujanovića sa Miloradom Dodikom, na kojima se iza Dodika vide trobojka i mapa Republike Srpske, a iza Vujanovića alaj-bajrak.

Pokazao je i fotografije Lidije Vujanović i Igora Lukšića sa Dodikom u Hramu Hristovog vaskrsenja. Nakon toga je pokazao i fotografiju Mila Đukanovića sa Dodikom.

– A ovo su Biljana Plavšić, Milo Đukanović i Milorad Dodik. Poslaću vam ove fotografije da ih okačite u vašim partijskim prostorijama. Da vam nije bilo Putina i Dodika, nikad ne biste imali nezavisnu Crnu Goru – rekao je Knežević.

Ibrahimović je odgovorio Kneževiću na tvrdnju da ne smije da osudi napada Izraela na Palestinu, navodeći da su svi iz tog političkog subjekta osudili napad na Palestinu.

Poslanik DPS-a Andrija Nikolić naveo je da se ne bi uzrujavao da je na mjestu Ibrahimovića i kolega iz BS-a zbog najava Kneževića da će napustiti vladajuću koaliciju ako BS glasa za smjenu Mandića.

– Već tri puta je iznosio slične najave – dodao je Nikolić.

On tvrdi da su se funkcioneri DPS-a sa Dodikom sretali pretežno u Briselu i da je predsjednik RS svojevremeno priznao da je u Srebrenici počinjen genocid.

– Podjele u Crnoj Gori postoje više od 150 godina i neće prestati preko noći. Jer Srbija nikada neće odustati od toga da se pita u Crnoj Gori i da gleda na Crnu Goru kao na svoje unutrašnje pitanje, a mi ćemo Crnu Goru braniti o životima ako treba – naveo je Nikolić.

Poslanici opozicije iznijeli su niz primjedbi na rad Andrije Mandaća

Danijel Živković (DPS) kazao je da poslanici glasaju za to da li će Crna Gora biti na evropskom putu ili ne.

– Vi iz Evrope sad stavili ste danas tačku na evropski put Crne Gore – naveo je Živković.

Njegov partijski kolega Andrija Nikolić tvrdi da je Mandić u nelegalnom posjedu crnogorskog državljanstva.

– Za svoje nacionalističke i antievropske ciljeve do sada je dobijao bezrezervnu podršku koalicionih partnera. Taj čovjek kompromituje Crnu Goru. Svoje pravo evropsko lice pokazao je kad je doveo Milorada Dodika – naveo je Nikolić.

Poslanik DPS-a Ivan Vuković tvrdi da od početka mandata Mandića ambasadori zaobilaze kabinet predsjednika Skupštine.

– Sa Mandićem na mjestu predsjednika Skupštine mi nemamo šansu za put ka Evropi. On je u političkom smislu teg o vratu evropskoj Crnoj Gori – dodao je on.

Poslanik Socijaldemokrata Boris Mugoša poručio je parlamentarnoj većini da su podršku dobili prebrzo.

– Smijite se koliko hoćete. Ne možete pobjeći od odgovornosti sjutrašnjice izbjegavajući je danas – naveo je Mugoša.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.