Sumnja na lažne diplome: Ministarstvo podnijelo krivične prijave protiv stranih državljana

Sumnja na lažne diplome: Ministarstvo podnijelo krivične prijave protiv stranih državljana

Iz MPNI su rekli da se osnovano sumnja da su NG. i A.B. izvršili/le krivično d‌jelo falsifikovanje isprave iz člana 412 Krivičnog zakonika

Ministarstvo prosvjete, nauke i inovacija (MPNI) podnijelo je dvije krivične prijave Osnovnom državnom tužiocu u Podgorici protiv stranih državljana N.G. i A.B., zbog sumnje da su dostavili lažne i neistinite obrazovne isprave.

"Ministarstvo prosvjete, nauke i inovacija danas je podnijelo dvije krivične prijave Osnovnom državnom tužiocu (ODT) u Podgorici protiv stranih državljana zbog osnovane sumnje da su N.G. i A.B. dostavili lažne i neistinite obrazovne isprave, za koju su u postupku priznavanja inostrane obrazovne isprave o stečenom srednjem i visokom obrazovanju nadležna srednja škola i fakultet utvrdili da iste nisu vjerodostojne javne isprave", napisali su iz MPNI na svojoj Fejbuk stranici.

Oni su dodali da se osnovano sumnja da su NG. i A.B. izvršili/le krivično d‌jelo falsifikovanje isprave iz člana 412 Krivičnog zakonika. Očekujemo od nadležnih organa da postupaju u skladu sa svojim nadležnostima i ovlašćenjima, u cilju rješavanja ovog značajnog institucionalnog problema", poručili su iz MPNI.

Izvor:Vijesti

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.