Windows 11 ukida podršku za Android aplikacije

Windows 11 ukida podršku za Android aplikacije

To znači da Amazon Appstore više neće biti dostupan za instalaciju, ali postojeći korisnici imaju još godinu dana korišćenja pre nego što ona potpuno nestane.

Tehnološki gigant je saopštio da obustavlja podršku za Windows Subsystem for Android (WSA), što je osnovna komponenta koja stoji iza Amazon Appstore prodavnice, ali i drugih Android aplikacija za Windows 11. To je potez kojim Microsoft odgovara na "potrebe kupaca", tvrdi kompanija u izjavi za Engadget.

Microsoft je prvi put 2021. godine najavio da će Windows 11 moći da pokreće Android aplikacije. Kada je ova funkcija stigla naredne godine, korisnici su mogli da instaliraju Amazon Appstore, a neke pojedinačne Android aplikacije pronađene su i u okviru Microsoft Store prodavnice aplikacija. Ovaj razvoj događaja bio je posmatran kao odgovor na dvostruke prijetnje Android aplikacija na Chromebook računarima i iOS aplikacija na Apple Mac uređajima.

- Kao dio naše posvećenosti ispunjavanju razvijenih potreba korisnika, povremeno ažuriramo naše ponude proizvoda… To uključuje uvođenje novih tehničkih inovacija i povlačenje proizvoda - objašnjava Microsoft svoj novi potez najavljujući tako ujedno novine za Windows.

S obzirom na to da Microsoft snažno ulazi u sve što se tiče vještačke inteligencije, možda sada smatra da njegovi prethodni pokušaji da Windows učini dramatično boljom platformom nisu donijeli dovoljno rezultata pa odlučuje da mijenja taktiku. S druge strane, postoji i mogućnost da su korisnici očekivali puno iskustvo Google Play prodavnice aplikacija, a ne Amazon varijantu koja ima manji izbor aplikacija uopšte.

Amazon je pojasnio da njegov Appstore i povezane aplikacije više neće biti vidljive u Microsoft Store prodavnici počevši od danas. Osim toga, programeri više ne mogu da dostavljaju nove aplikacije na Amazon Appstore za Windows, ali oni sa postojećima mogu da nastave da dostavljaju ažuriranja za njih do slkedeće godine u ovo vrijeme.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.