Injac: Žene značajno doprinose stvaranju slobodnijeg, pravednijeg i srećnijeg društva

Injac: Žene značajno doprinose stvaranju slobodnijeg, pravednijeg i srećnijeg društva

Na poziciji donosioca odluka žene se suočavaju sa priličnim brojem izazova.

Ipak, u takvim okolnostima shvatite da mnogo toga zavisi od vaŝeg integriteta, hrabrosti i odlučnosti da se vodite principima i vrijednostima koje lično posjedujete i za koje se zalažete - kazala je gradonačelnica Podgorice Olivera Injac na obilježavanju godinu dana postojanja Asocijacije žena Pokreta Evropa sad.

Čestitajuči postignute uspjehe, Injac je pohvalila da je dosta toga urađeno na polju promocije i snaženja ženskih prava, uvezivanju sa brojnim institucijama i pojedincima i naglasila da u aktivizmu koleginica iz Pokreta, ali i u drugim političkim partijama, prepoznaje spremnost da kroz lični rad i angažman doprinesu punoj afirmaciji ženskih prava “u namjeri da se što prije naša država pridruži Evropskoj uniji i da izgradimo jedno stabilno, ravnopravno, pravedno i bolje društvo“.

- Ne bih da govorim sa pozicije profesorice, bivše ministarke odbrane, političarke ili gradonačelnice već kao neko ko je, prije ulaska u politiku, stručno usavršavanje započeo prije 24 godine, u vrijeme kada je opšti stav bio da žene ne treba da se bave oblastima i profesijama koje su rezervisane za muškarce. Nisam dopustila da me pokolebaju, već sam predano radila na sticanju znanja i ulagala u svoju akademsku karijeru što me je nakon mnogo godina posvećenosti toj oblasti dovelo u poziciju da dobijem ponudu da budem ministarka odbrane Crne Gore - kazala je Injac.

Dodala je da je bilo teško, ali da je znala da se može nositi sa izazovima.

- I da mogu svojim odlukama i primjerom iskazati vrijednosti koje su važne za Crnu Goru poput tolerancije, umjerenosti i miroljubivosti - nastavila je Injac.

Kako je navela, poštuje sve žena koje se, u nepovoljnom i izazovnom ambijentu, bave politikom u Crnoj Gori, ali je sigurna da je upravo to podsticaj za žene da doprinose crnogorskoj politici, posebno gradeći mostove tolerancije, savezništva iprijateljstva.

- Upravo smo mi žene te koje kreiraju bolji ambijent i zato je važno da svi unapređujemo svoje samoupozdanje, ulažemo u znanje i sve ono što nas čini jačima kako bismo mogle da se suočimo sa izazovima u politici, poslu ili društvu koje nas okružuje. Izazova je dosta i u poslu i u privatnom životu, ali drage koleginice, ulaganje u sebe, požrtvovan rad i istrajnost je put kojim će naš politički i društveni aktivizam biti uspješan - zaključila je Injac.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.