Građani Mojkovca završili protest protiv otvaranja rudnika Brskovo; Magistrala koju su blokirali, sada prohodna

U Mojkovcu je održan protest građana koji se protive otvaranju rudnika Brskovo, koji želi da otvori švajcarska firma "Tara resources". Građani su blokirali saobraćajnicu, a blokada je trajala do 13h.

Podsjetimo, nakon što je međuresorna komisija, koja se u proteklom periodu bavila pitanjem rudnika Brskovo, usvojila zaključke kojima se predlaže raskid ugovora sa švajcarskom kompanijom “Tara resources”, premijer Milojko Spajić zatražio je na sjednici Vlade da se pribavi dodatno pravno stručno mišljenje.

Ministar energetike i rudarstva prof.dr Saša Mujović u kratkom razgovoru za Antenu M nakon toga je pojasnio da je mišljenje relevantne pravne kuće traženo kako bi imali jasnu sliku o eventualnoj arbitraži.

Ponovio je da njegov stav ostaje nepromijenjen, a to je da ugovor treba raskinuti. Cilj je dodao je, da mišljenje dobiju što prije.

„Insistiraću da se što prije pribavi mišljenje, po mogućnosti do naredne sjednice Vlade“, kazao nam je prošle sedmice Mujović.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.