Izabrano Predsjedništvo Foruma žena Demokrata
Foto: Demokratska Crna Gora

Izabrano Predsjedništvo Foruma žena Demokrata

Glavni odbor Kongresa Foruma žena Demokrata, odlukom stotinu članica i u prisustvu 500 delegatkinja, a na predlog predsjednice, izabrao je Predsjedništvo Foruma. Za članice Predsjedništva jednoglasno su izabrane: dr Valentina Minić, Zdenka Popović, dr Tamara Vujović, mr Anđela Vojinović, Ilda Škrijelj, Jovana Tošić, Sandra Radević i Branka Vukojičić.

Prvom Kongresu Foruma žena Demokrata, pred prepunom salom, prisustvovale su i obratile se i predstavnice nama partnerskih političkih stranaka iz aktuelne parlamentarne većine, uz najsrdačnije čestitke izabranoj predsjednici i organima Foruma žena.

Kongresu se obratila gradonačelnica Podgorice prof dr Olivera Injac, koja se posebno osvrnula na pitanje saradnje žena u politici sa brojnijim, muškim kolegama:
”S obzirom na to da pričamo o ženama u politici, ja ću podijeliti sopstveno iskustvo saradnje sa predsjednikom Demokrata Aleksom Bečićem. Fascinantno je sa koliko je uvažavanja i poštovanja kao predsjednik Parlamenta prilazio svakom mom stavu i mišljenju kao žene, tada ministarke odbrane, te se te saradnje tokom mandata 42. Vlade i zajednički pređenih političkih puteva vrlo rado sjetim!”

Injac je posebno istakla da živimo u muškocentričnom društvu, zbog čega posebno smatra važnim postojanje Foruma žena Demokrata, kao jedan korak u doprinosu borbi sa stereotipima i preprekama po pitanju učešća žena u javnom životu.

Kongresu se obratila i predsjednica Skupštine Glavnog grada i funkcionerka DNP-a dr Jelena Borovinić Bojović, koja je uz srdačnu čestitku izabranoj predsjednici naglasila da je uključivanje žena u politički život od ogromnog značaja, jer moramo shvatiti da je politika sve što nas okružuje, te da se iz nje najbolje može doprinijeti stvaranju bolje budućnosti našoj djeci i Crnoj Gori.

Ohrabrujući žene političarke, zaključila je citatom: ”Uvijek me raduju napadi na ličnoj osnovi, zato što to znači da nemaju nikakav politički argument!”

Više od 500 članica i gošći pozdravila je i poslanica DNP-a Maja Vukićević.

”Ovaj vaš događaj večeras važan je jer sa njega šaljemo poruku svim ženama, da su itekako potrebne crnogorskoj politici. Stoga, vaš Kongres nije važan samo za vašu Partiju, on je značajan i za cjelokupan politički ambijent u Crnoj Gori u kom se žene odlučuju baviti politikom.”

Vukićević je posebno naglasila da je impresionirana doprinosom funkcionerki Demokrata na lokanom i državnom nivou: ”One svojim znanjem i predanim radom svakodnevno pružaju novu vrijednost crnogorskoj politici!"

Da je saradnja programski bliskih partija veoma važna poruku je poslala i poslanica Pokreta Evropa Sad Jelena Nedović.

”Mi smo odgovorne za svoj život, i ne možemo uticati na ono što nam se događa, ali odgovor na to je isključivo u našim rukama, te želim da svaka od nas odgovori hrabro, dostojanstveno i puna samopouzdanja, što i jeste u ženskoj prirodi!”

Poželivši srećan i uspješan rad Forumu žena, zaključila je riječima: ”Drage žene, ne pratite tuđa očekivanja, pratite svoje snove!”

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.