CHO: Degutantan i opasan naci-šovinistički rječnik Kovačevića

Poziv nadležnima da reaguju

CHO: Degutantan i opasan naci-šovinistički rječnik Kovačevića

Crnogorski helsinški odbor za ljudska prava (CHO) pozvao je Tužilaštvo da hitno pokrene odgovarajući postupak protiv predsjednika Opštine Nikšić Marka Kovačevića zbog njegovih nedopustivih izjava, iz kojih, kako kažu u toj organizaciji, izbija mržnja i ksenofobija.

Kovačević je juče, osvrćući se na početak sjednice na Cetinju kada je došlo do verbalnog sukoba pojedinih poslanika, kazao da "predsjedniku Skupštine Crne Gore lijepo stoji zgrada Zetske banovine", te da je "normalno da Švabama to smeta".

- Takav rječnik i poruke, kojima se Marko Kovačević u kontinuitetu obraća političkim neistomišljenicima i građanima naše zemlje koji ne pripadaju onoj etničkoj, nacionalnoj, vjerskoj, ideološkoj, partijskoj i/ili političkoj skupini kojoj on pripada, ili na koje se poziva, uključujući sljedbenike kvislinških formacija iz Drugog svjetskog rata (četnici), predstavljaju degutantno i opasno naci-šovinističko, odnosno fašistoidno i fašističko ponašanje i djelovanje - koje više ne smije biti tolerisano i ignorisano od strane tužilačkih i pravosudnih organa u Crnoj Gori - ocijenili su u CHO.

Podsjećamo, Osnovno državno tužilaštvo u Nikšiću se izjasnilo da u radnjama Kovačevića nema elemenata krivičnog djela.

Izvor:Pobjeda

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.