Šaranović: Ne očekujem da Vlada ne prihvati moj predlog za čelnika policije

Šaranović: Ne očekujem da Vlada ne prihvati moj predlog za čelnika policije

Sada imamo pozitivnu praksu - ne biraju se člnici sektora bezbjednosti po mračnim hotelskim sobama, već se to radi transparentno, kazao je ministar unutrašnjih poslova Danilo Šaranović u emisiji "Argumenti".

Kazao je da je vlada uvažila njegov predlog i raspisan je javni poziv za izbor novog čelnika policije. Kazao je rekao, transparentnost je cilj.

"Javni poziv može da ima konsultativnu komponentu. Na ovaj način dobićemo informaciju koji službenici su zainteresovani da budu v.d. direktora policije, ali kandidat može da bude samo neko koga ja kao ministar predložim", rekao je Šaranović.

On je naveo da "nema očekivanje da vlada neće prihvatiti takav predlog".

"Pitanje v.d. je nešto što je definisano zakonom o unutrašnjim poslovima. U ovom vremenu, dok očekujemo IBAR, mislim da se niko neće igrati sa tim", rekao je Šaranović.

On je rekao da ne dolazi kao politički predstavnik već kao predstavnik jednog od najvažnijih državnih organa.

"Ovo je velika šansa za sve nas, za ovu generaciju političara, možda i jedna od najvećih u posljednjih 30 godina a to je da budemo napokon dio EU, i mislim da je moramo iskoristiti. Ne vjerujem da je neko u vladi spreman da se igra sa tim. Ako pak bude drugačije onda je to nova politička realnost i taj neko ko posebgne za tim preuzeće odgovornost za takvo svoje činjenje", rekao je Šaranović.

On je rekao da vjeruje u dogovor i da će svi biti na visini zadatka.

Laković je prokomentarisao da vjeruje u dogovor o izboru v.d. direktora policije na sjednici vlade.

"Ja predlažem da ministar razmisli o tome da predloži i više kandidata. Nema zakonskih ograničenja o tome. Vlada može da razmotri više kandidata. Mislim da ako je cilj da unaprijedimo reforme, onda će biti izabran vršilac dužnosti direktora Uprave policije", kazao je Laković.

Šaranović je rekao da po zakonu o unutrašnjim poslovima nije moguće predložiti više kandidata.

Izvor:M portal

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.