SO Žabljak nije izglasala zabranu gradnje

SO Žabljak nije izglasala zabranu gradnje

Božidar Kasalica u ime predlagača kazao je da su rješenja koja predviđa planska dokumentacija ozbiljna prijetnja trajnoj devastaciji prostora u opstini Zabljak, i mogu dovesti do kolapsa sistema komunlane infrastrukture

Odbornici Skupštine opštine Žabljak nijesu izglasali odluku o zabrani gradnje na godinu. Protiv Odluke o Moratorijumu na gradnju koju je predložila Durmitorska inicijativa bili su opozicioni DPS i SNP sa 11 glasova, uzdržani su bili njihovi koalicioni partneri u lokalnoj vlasti iz Demokratskog fronta, dok pet odbornika Demokrata koji zajedno čine vlast na Žabljaku sa Durmitorskom inicijativom nijesu učestvovali u glasanju, piše RTCG.

Rasprava je trajala preko tri i po sata.

Božidar Kasalica u ime predlagača kazao je da su rješenja koja predviđa planska dokumentacija ozbiljna prijetnja trajnoj devastaciji prostora u opstini Zabljak, i mogu dovesti do kolapsa sistema komunlane infrastrukture.

“Njihova implantacija u prostoru manifestuje se kroz dobijanje savremenih ‘kiklop’ naselja koje Žabljak pretvaraju u savremenu kasabu. Jagma za kvadratima stambenog prostora dobija neslućene razmjere, a cijene za opremanje Komunalnog zemiljšta koje su među najnižima u državi daju dodatni stimulans investitorima da u Zabljaku pronađu investicioni Eldorado”, rekao je Kasalica.

Predsjednik Skupštine opštine Ivan Popović iz DF-a kaže da je ovu odluku trebalo prvo provući kroz sud naroda u javnoj raspravi, zbog čega su bili uzdržani tokom glasanja.

“Trebalo je da građani daju sud o moratorijumu, da se posvetimo duže ovoj temi i iznesemo sva mišljenja. To je najveći razlog zbog čega mislim da ova odluka nije dobra i zašto binarod o ovome treba da odluci”, rekao je Popović.

Izvor:VOP

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.