Smailović: Nema zvaničnih razgovora o eventualnom ulasku BS u Vladu, bilo neformalnih između Ibrahimovića i Spajića

Smailović: Nema zvaničnih razgovora o eventualnom ulasku BS u Vladu, bilo neformalnih između Ibrahimovića i Spajića

Polanik Bošnjačke stranke (BS) Amer Smailović kazao je da ta partija nije dobila poziv za zvanične razgovore o eventualnom ulasku u rekonstuisanu Vladu, ali da je lider BS-a Ervin Ibrahimović imao neformalne razgovore sa premijerom Milojkom Spajićem.

“Nijesmo dobili ponudu kada su u pitanju pregovori o ulasku u vladu. Trenutno se ne vode nikakvi zvanični razgovori oko toga da li će BS biti dio rekonstruisane Vlade. To su uglavnom bile medijske spekulacije, nakon otvaranja priče oko rekonstrukcije koja je dio sporazuma trenutne vladajuće većine. Čuli smo da smo nekim članovima vladajuće većine prihvatljivi, nekima nismo. To bih ostavio po strani, mi smo ozbiljan politički subjekt koji traje 18 godina, i možemo utvrditi da smo stabilna partija koja ima sve veću podršku kod građana. Ne bavimo se špekulacijama”, naveo je Smailović za TV E.

Kako je rekao, postoji određena neformalna komunikacija između lidera BS-a Ervina Ibrahimovića i premijera Spajića.

“To su više prijateljski razgovori koji potiču još iz vremena kada su se vodili pregovori o formiranju 44. Vlade. Interes svake partije je da bude dio vlasti i cjelokupna borba se vodi da biste bili dio vlasti, ali za nas je najvažnije da iz bilo koje pozicije dajemo doprinos ciljevima i našim programskim principiuma.” , poručio je Smailović.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.