Papa Franja i dalje loše

Papa Franja i dalje loše

Poglavar rimokatoličke crkve papa Franja zbog slabog zdravstvenog stanja nije bio danas u mogućnosti da pročita svoje bilješke niti da se sam popne uz stepenice svog automobila.

Zbog dugotrajnih problema sa disanjem i pokretljivošću 87-godišnji papa je zamolio svog pomoćnika da na Trgu Svetog Petra pročita zapis iz katihizisa.

Papa Franja je prošle nedjelje hospitalizovan i tada je podvrgnut dijagnostičkim testovima, čiji rezultati nisu objavljeni, prenosi N1.

Ove zime je patio povremeno od (kako su on i Vatikan saopštili) prehlade, napada bronhitisa i gripa. Krajem prošle godine, Franja je podvrgnut CAT skeniranju koji je isključio upalu pluća, ali je papa ipak bio primoran da odustane od putovanja zbog teškog napada akutnog, infektivnog bronhitisa.

Poglavar rimo-katoličke crkve takođe pati od posljedica preloma koljena i upale ligamenata, zbog kojih od 2022. godine koristi invalidska kolica, ali je obično uspijevao da se kreće uz pomoć štapa ili hodalice.

Međutim, danas se činilo da papa nije mogao da se popne ni uz nekoliko stepenica da bi se ukrcao na svoj papamobil na kraju audijencije, čak i dok se držao za rukohvate.

Pomoćnici su mu ubrzo vratili invalidska kolica i on je ponovo sjeo u njih, izvijestio je A.P.

Izvor:Pobjeda

 

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.