DRAMA IZNAD CRNOG MORA

DRAMA IZNAD CRNOG MORA

Tri francuska ratna aviona pokušala da naruše granicu sa Rusijom

Ruski lovac Su-27 se podigao u vazduh pošto su otkrivena tri vazdušna cilja u Crnom moru i spriječio kršenje ruske granice u Crnom moru, potvrdili su u ruskom Ministarstvu odbrane.

Tri francuska ratna aviona pokušala su da naruše rusku granicu u Crnom moru, saopštilo je Ministarstvo odbrane Rusije.

Međutim, ruski Su-27 spriječio je francuske avione da naruše granicu u Crnom moru, naveli su u ruskom Ministarstvu odbrane.

“Ruski lovac Su-27 se podigao u vazduh nakon što su otkrivena tri vazdušna cilja – francuska letjelica za radarsko otkrivanje i kontrolu velikog dometa E-3F i dva višenamjenska lovca ‘rafal-s’ Vazduhoplovnih snaga Francuske”, rekli su u Ministarstvu.

“Avionima Francuskih vazduhoplovnih snaga nije dozvoljeno kršenje ruske granice iznad Crnog mora”, poručuju iz Ministarstva.

Kada se ruski lovac približio, strani ratni avioni su skrenuli sa pravca u kom su do tada letjeli, prema granici Ruske Federacije, i napustili vazdušni prostor iznad Crnog mora, navodi se u saopštenju Ministarstva.

“Ruski avion se bezbedno vratio na aerodrom sa kog je poletio. Let ruskog lovca izveden je u strogom skladu sa međunarodnim pravilima za korišćenje vazdušnog prostora iznad neutralnih voda, bez prelaska vazdušnih puteva ili opasnog približavanja avionima strane države”, potvrdili su u Ministarstvu.

Izvor: VOP

 

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.