PES Budva: Vlada pokazala odlučnost i hrabrost u suočavanju sa izazovim

PES Budva: Vlada pokazala odlučnost i hrabrost u suočavanju sa izazovim

Iz Inicijalnog odbora ističu da je Vlada Crne Gore pokazala odlučnost i hrabrost u suočavanju sa izazovima i donošenju brojnih odluka u korist svih građana.

- Uspješna realizacija popisa, usvajanje održivog budžeta kojim je bez zaduženja obezbijeđeno povećanje minimalnih penzija na 450 eura, deblokada pravosudnih institucija nakon višegodišnjeg v.d. stanja, te snažna podrška međunarodnih partnera na putu ka Evropskoj uniji, samo su neki od pokazatelja da će Crna Gora radom Vlade koju predvodi Milojko Spajić, postati prosperitetnija i pravednija država u kojoj će svi građani imati jednake šanse za napredak - navodi se u saopštenju.

Kako su istakli, za prvih 100 dana Vlade Budva je dobila najsavremeniju mikrobiološku laboratoriju koja će unaprijediti kontrolu, prevenciju i njegu pacijenata, što je još jedan dokaz da je zdravstvena zaštita domaćeg stanovništva, ali i turista prioritet Ministarstva zdravlja. 

- Sa druge strane, Ministarstvo prostornog planiranja, urbanizma i državne imovine intenzivno ulaže napore da stane na put nelegalnoj gradnji, koja je nažalost godinama unazad devastirala mediteranski izgled opštine Budva - navode iz budvanskog PES-a.

Uprkos svemu, oni su sigurni da će Budva kao okosnica crnogorskog turizma i generator najvećeg prihoda od ove djelatnosti u Crnoj Gori, dobiti podršku 44. Vlade kada su u pitanju novi infrastrukturni projekti koji će unaprijediti ponudu grada i olakšati boravak turista i život mještana.

- Ovdje mislimo na izgradnju zaobilaznice iznad Budve, šetališta na pojasu od Budve do Rafailovića, kao i šetališta u Petrovcu, izgradnju novih obrazovno vaspitnih institucija kao i prijeko potrebnih parking mijesta - navode iz PES-a Budva.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.