Kovačević: Niko ne želi vanredne izbore

Kovačević: Niko ne želi vanredne izbore

U ovom trenutku u Crnoj Gori niko ne želi vanredne izbore i niko ne želi da bude opozicija, saopštila je u Jutarnjem programu TVCG programska direktorica Centar za demokratsku tranziciju (CDT) Milica Kovačević.

“Opozicija pominje izbore, uvijek su izbori opcije, ali kad se analizira mogućnost održavanja izbora onda se gleda kome su oni u interesu, ko želi izbore. U Crnoj Gori, zaista niko ne želi trenutno izbore i što još zanimljivije, niko ne želi da bude opozicija. Dakle, Spajić je kao premijer kreirao jedan ambijent u kojem su vrata vlade otvorene za sve uz manje ili veće korekcije. Svima se stavilo u izgled da ako budu dobri i budu glasali kako treba, možda baš njih čeka mjesto u izvršnoj vlasti”, kaže Kovačević.

Podsjeća da je tek prošlo 100 dana rada Vlade, te da se konkretni ekonomski rezultati tek čekaju. “Meni prije djeluje da će se ovo rješavati unutar već zadatih poznatih vrijednosti”, navela je Kovačević.

Ostavka Jakova Milatovića na funkcije u PES-u nije, kako kaže, bilo iznenađenje, ali jeste vrijeme kada je to učinjemo.

Sad je pitanje, kako ističe Kovačević, koliko će se sve to odraziti na odnose na relaciji premijer - predsjednik, ali i na odnose unutar parlamentarne većine.

“Drugi nivo je pitanje da li će sve ovo uticati na podršku Vladi, šta ovo donosi unutar parlamentarne većine. Da li će ovo ubrzati rekonstrukciju, otežati, mijenja li ovo igrače koji su planirani za rekonstrukciju”, navela je Kovačević.

Treći nivo je, kako kaže, pitanje EU integracija gdje su procesi intenzivni sa zahtjevnim zadacima, a bilo kakav zastoj ili kriza mogu da nam zatvore ovu šansu.

“Ja vjerujem da će ovo tek biti tema koja će da se komentariše, jer mi još detalje nemamo”, kazala je Kovačević.

Podsjeća da je rekonstrukcija Vlade već najavljena i predviđena sporazumom, ali još uvijek detalje ne znamo.

“Vrlo je to netransparentno prema javnost, a pitanje je da li će ovi procesi to ubrzati”, zaključila je Kovačević.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.