U ponedjeljak glasanje o pristupanju Švedske NATO-u

U ponedjeljak glasanje o pristupanju Švedske NATO-u

Mađarska, posljednja zemlja NATO koja nije ratifikovala članstvo Švedske, sprema se da glasa u ponedjeljak, saopšteno je danas.

"Tražim od predsjednika parlamenta da na dnevni red sjednice 26. februara uvrsti konačno glasanje o protokolu o pristupanju Švedske Ugovoru o Atlantskom savezu, koji namjeravamo da podržimo", napisao je na Fejsbuku predsjednik poslaničke grupe Fides Mate Kočiš (Kocsis).

Mađarski premijer Viktor Orban izjavio je nedavno da je mađarski parlament "na dobrom putu" da tokom mjeseca ratifikuje članstvo Švedske u NATO i da će to vjerovatno biti na prvoj narednoj sjednici.

Poslije početka ruske invazije na Ukrajinu, Švedska je u maju 2022. objavila kandidaturu za NATO, istovremeno sa Finskom, koja je u aprilu 2023. postala 31. članica ove organizacije.

 

Izvor: Beta

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.