Konatar: Milović izgubio kredibilitet, pitanje je koga će sve povući sa sobom; Zirojević: Nema kriminalca s kojim se Abazović nije slikao
Miloš Konatar, URA

Konatar: Milović izgubio kredibilitet, pitanje je koga će sve povući sa sobom; Zirojević: Nema kriminalca s kojim se Abazović nije slikao

Andrej Milović više nema kredibilitet da obavlja funkciju ministra pravde - kazao je poslanik GP URA Miloš Konatar.

On je gotujući na TV “Vijesti“, ocijenio je da je pitanje koga će Milović od poslanika parlamentarne većine i članova Vlade povući sa sobom, odnosno, ko će stati u njegovu odbranu.

“Sve što smo čuli ga diskvalifikuje da obavlja funkciju ministra pravde. On je najavljivao da će otkriti neke dokaze, a nijesmo dobili ništa“, podvukao je Konatar.

Predsjednik Odbora za bezbjednost i odbranu Miodrag Laković ukazao je na to da je predmet Do Kvon zatvoren, te da se javno ne može eksploatisati bilo koji podatak.

“Pretpostavljam da Milović u konsultaciji sa glavnim specijalnim tužiocem nije iznosio detalje iz predmeta“, istakao je Laković.

Konatar je rekao da misli da se prelako prelazi preko činjenice da u Vladi Crne Gore imamo ministra pravde koji je u nekoj emotivnoj ili bliskoj vezi sa osobom koja se može povezati sa vrhom jednog od dva najopasnija narko kartela u Crnoj Gori.

Laković ga je pitao što tačno znači da se “može povezati“.

“Sve treba i apsolutno sam saglasan da se sve istraži. Mi ne govorimo o nasumičnom kontaktu na nekoj žurci nego o kontinuiranom održavanju kontakta sa ljudima koji su povezani sa kriminalnim strukturama. To je razlika“, rekao je Konatar.

Zirojević: Nema kriminalca sa kojim se nije slikao Abazović

Poslanik Socijaldemokrata (SD) Nikola Zirojević je ukazao da je premijer Dritan Abazović imao fotografija sa takvim licima.

“Nema kriminalca sa kojim se nije slikao. Prosto mi je fenomenalno otkud sad ta zabrinutost“, dodao je Zirojević.

Apsolutno je zabrinjavajuće, kaže Zirojević, sve što su tim povodom mogli da čuju i na otvorenom i zatvorenom dijelu sjednice.

“Isto je tako zabrinjavanjuće što od (šefa Specijalnog policijskog odjeljenja) Predraga Šukovića nijesmo dobili odgovor zašto je kao metod komunikacije sa Milom Božovićem koristio plavu svesku a ne telefon“, podvukao je Zirojević.

Rekao je da mu djeluje da je Šuković sumnjao da Božovića prate ili da je pod prismotrom pa da su tako komunicirali.

“Kako je znao imena agenata CIA koje je pisao u plavoj svesci? Nijesam dobio odgovor na pitanja oko kupovine jednog i drugog stana“, dodao je Zirojević.

Osvrnuvši se na to što je premijer Milojko Spajić rekao da nije gledao sjednicu Odbora za bezbjednost i odbranu i da ga to ne interesuje Konatar je ocijenio da on pokazuje da ne zna podjelu vlasti. Poručio je da Spajić ima obavezu da gleda sjednicu Odbora za bezbjednost i odbranu jer je tema njegov ministar.

“Ovo je poniženje Skupštine Crne Gore što radi Spajić u kontinuitetu. Pokazao je nepoštovanje što je prekršio Ustav jer nije pročitao ekspoze u danu kad je biran za premijera. Na stotine jada smo ga natjerali da dođe na premijerski sat u Skupštinu jer je i to njemu gubljenje vremena. Sve što ima veze za parlamentom, njemu je gubljenje vremena“, kazao je Konatar.

I poslanik Socijaldemokrata (SD) Nikola Zirojević smatra da se Spajić ponaša nezrelo.

“Trebalo bi mu pojasniti kako funkcioniše vlast u Crnoj Gori i što su ustavne odredbe. Ako ne želi ovime da se bavi nije trebalo da bude predsjednik Vlade. Trebalo je daprepusti mjesto nekome ko će se ozbiljno i odgovorno baviti ovim poslom“, podvukao je Zirojević.

Smatra da se radi o neodgovornom odnosu koji gledamo u kontinuitetu.

“Mislim da je krajnje vrijeme da predsjedniku Vlade neko objasni da je svaki resor njegov posao i da je sreće da bi trebalo da isprati svaki odbor. Mora imati nekoga u svom timu ko će da mu kaže što se tamo dešavalo“, dodao je Zirojević.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.