Tramp već pravi novi tim za Pentagon
Donald Tramp

Vašington post objavio

Tramp već pravi novi tim za Pentagon

Donald Tramp već formira svoj budući tim i namjerava da promijeni kadrove u Pentagonu ako pobijedi na američkim predsjedničkim izborima.

Ovoga puta bivši šef Bijele kuće namjerava da na najvažnije funkcije postavi istomišljenike koji dijele njegove stavove o smanjenju obaveza Amerike prema NATO-u, što će dovesti do suštinskih promjena u spoljnoj politici Sjedinjenih Država.

Donald Tramp i njegovi savjetnici razgovarali su sa bivšom kongresmenkom Tulsi Gabard koja se otvoreno protivi slanju pomoći Ukrajini i američkim vojnim intervencijama širom svijeta. Tema razgovora bila je američka spoljna politika i planovi za promjene u rukovodstvu američkog Ministarstva odbrane tokom Trampovog drugog predsjedničkog mandata, piše  ”Vašington post” pozivajući se na dobro obaviještene izvore.

Gabard se našla na meti kritika bivših kolega iz Demokratske partije i nekih republikanaca zbog njenih izolacionističkih stavova, ali je poslednjih godina postala miljenica republikanske krajnje desnice.

Ovog puta Tramp je odlučan da u svoj tim regrutuje zaposlene koji stoprocentno dijele njegove stavove.

Poslednjih mjeseci Tramp je u više navrata rekao da je jedan od njegovih najvećih promašaja tokom njegovog prvog predsjedništva bio njegovo kadrovanje u Pentagonu.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.