Vazdušna uzbuna poslije polijetanja ruskih bombardera
(Foto: Guliver)

Vazdušna uzbuna poslije polijetanja ruskih bombardera

Ukrajina je rano jutros izdala vazdušno upozorenje poslije izvještaja da je grupa ruskih bombardera poletjela iz baze u Rusiji, što je izazvalo strah od novih bombardovanja.

Snimljeno je polijetanje nekoliko Tupoljeva Tu-95MS sa aerodroma Olenja koji se nalazi u Murmanskoj oblasti na sjeveroistoku Rusije, navodi se u poruci ukrajinskog vazduhoplovstva na društvenoj mreži Telegram.

Rakete se "kreću ka Kijevu", dodalo je vazduhoplovstvo.

"Eksplozije u gradu. Protivvazdušna odbrana na djelu", rekao je gradonačelnik Kijeva Vitalij Kličko u poruci na Telegramu.

Vazduhoplovstvo je javilo ranije, početkom februara i u januaru, o polijetanju tih strateških bombardera koji datiraju iz sovjetske ere.

Krajem decembra prošle godine, Rusija je koristila te avione u talasu napada na ukrajinske gradove, uključujući Kijev. U bombardovanjima je tada poginulo 39 osoba.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.