ZELENSKOM STIGLE DOBRE VIJESTI IZ AMERIKE Pentagon odgovorio Ukrajini

ZELENSKOM STIGLE DOBRE VIJESTI IZ AMERIKE Pentagon odgovorio Ukrajini

Ministar odbrane SAD Lojd Ostin poručio je danas da Sjedinjene Države neće odustati od podrške Ukrajini ni kratkoročnom ni dugoročno uprkos tome što je Bajdenova administracija ostala bez novca i čeka da Predstavnički dom pod kontrolom republikanaca odobri dodatna sredstva.

"Nastavićemo snažno da se trudimo kako bismo Ukrajini obezbedili i kratkoročnu i dugoročnu podršku", rekao je Ostin, ne pominjući eksplicitno paket vojne pomoći od 95,34 milijarde dolara koji čeka da ga odobre zakonodavci u Kongresu, prenosi Rojters.

U međuvremenu i generalni sekretar NATO Jens Stoltenberg pozvao je danas Predstavnički dom američkog Kongresa da usvoji "vitalni paket vojne pomoći Ukrajini" vrijedan više desetina milijardi dolara.

On je upozorio američke zakonodavce da ce Kina biti ohrabrena ako Rusija pobjedi u ratu u Ukrajini.

"Računam da ce Predstavnički dom pristati na podršku Ukrajini jer se u ovom slučaju ne radi o dobročinstvu. Ovo je investicija u našu sopstvenu bezbjednost", ukazao je Stoltenberg

                                                                                                                                                                                                                    Izvor:Alo.rs

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.