Srbin švercovao kokain pa ubio saradnika i uzeo posadu za taoce

Srbin švercovao kokain pa ubio saradnika i uzeo posadu za taoce

Svi oni koji su bili na brodu su zatim privedeni, a kokain je zaplijenjen iz skrivenog odjeljka na brodu.

Španska policija uhapsila je grupu osumnjičenih trgovaca kokainom na brodu iz Južne Amerike usred Atlantika nakon što je jedan od njih ubio kolegu krijumčara, a ostale uzeo za taoce.

Kako se saznaje za ubistvo i oticu posade broda osumnjičen je Srbin!

Slučaj se dogodio u novembru, ali je držan u tajnosti dok istraga nije završena. Naime, u očiglednoj svađi među posadom čamca, državljanin Srbije preuzeo je kontrolu nad brodom "Sea Paradise", upucao jednog od drugih krijumčara, bacio njegovo tijelo u palubu i uzeo ostalih osam članova posade kao taoce, navodi se u saopštenju ministarstva.

- Dobivši dojavu o pošiljki od oko 2,3 tone kokaina iz Latinske Amerike koja će biti prebačena na manji brod u blizini Kanarskih ostrva, španska policija je pokrenula operaciju zaplene droge tokom koje je otkrila situaciju sa taocima - prenosi britanski Rojters.

Policijski tim je, kako se navodi, stigao do Morskog raja na neotkrivenoj lokaciji u Atlantiku i satima pregovarao sa otmičarem, koji je na kraju predao oružje i oslobodio posadu, "koja se plašila za svoje živote", navodi se u saopštenju.

Svi oni koji su bili na brodu su zatim privedeni, a kokain je zaplenjen iz skrivenog odeljka na brodu.

                                                                                                                                                                                                          Izvor: Reuters

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.