IT timovi MPNI instaliraju računarsku opremu u crnogorskim školama
INSTALACIJA RAČUNARSKE OPREME/ - MPNI

IT timovi MPNI instaliraju računarsku opremu u crnogorskim školama

U toku je instalacija računarske opreme u školama u Crnoj Gori, saopšteno je iz Ministarstva prosvjete, nauke i inovacija (MPNI).

- Na osnovu ugovora potpisanog u novembru prošle godine, obezbijeđena je računarska oprema u vrijednosti od preko šest miliona eura. Predviđeno je opremanje 210 učionica i 2.020 kabineta u svim obrazovno-vaspitnim ustanovama u Crnoj Gori - saopšteno je iz MPNI.

IT timovi, juče i danas, instaliraju računarsku opremu u školama na Cetinju i u Danilovgradu.

- Kada je u pitanju Cetinje oprema se instalira u JU OŠ „Lovćenski partizanski odred” (računarska učionica: 16 računara, TV 65 inča, multifunkcionalni štampač, učionice: 15 računara, 15 TV-a 65 inča i tri laptopa), JU OŠ „Njegoš” (u računarskoj učionici je instalirano 16 računara, TV 65 inča i multifunkcionalni štampač, dok su učionice opremljene sa 16 računara, 16 TV-a 65 inča i 4 laptopa), Srednja likovna škola „Petra Lubarda”(16 računara, TV 65 inča i mutifunkcionalni štampač su u računarskoj učionici a u ostalim učionicama su instalirana 3 računara, 3 TV-a 65 inča i jedan laptop) i JU Gimnazija, Cetinje (računarska učionica 16 računara, TV 65 inča i multifunkcionalni štampač a učionice su dobile 3 računara, 3 TV-a 65 inča i dva laptopa) - navode iz ministarstva.

Kako ističu, danas je počela instalacija računarske opreme i u školama u Danilovgradu.

- Računarima, laptopovima, multifunkcionalnim štampačima i projektorima, biće opremljene Gimnazija „Petar I Petrović Njegoš” (16 računara, TV 65 inča, multifunkcionalni štampač, učionice: 3 računara, 3 TV-a 65 inča i 3 laptopa), JU OŠ „Njegoš“ u Spužu (16 računara, TV 65 inča i multifunkcionalni štampač za računarsku učionicu a u ostalim učionicama će biti instalirano po 11 računara i TV-a i 4 laptopa), JU OŠ „Vuko Jovović” (za računarsku učionicu su obezbijeđena 132 računara, 2 TV-a 65 inča i dva multifunkcionalna štampača, dok će u ostalim učionicama biti instalirano po 18 računara i televizora i 6 lapotopova), JU OŠ „Milosav Koljenšić” (računarska učionica 3 računara, TV 55 inča i multifunkcionalni štampač, učionice: 4 računara i 4 televizora i jedan laptop) i JU OŠ „Blažo Mraković” (učionice: 5 laptopova, 4 projektora i jedan multifunkcionalni štampač). Područna jedinica JU OŠ „Vuko Jovović” - „Marko Lakić” dobila je tri računara i tri televizora 55 inča, područna jedinica „Miladin Perović” dva laptopa i dva projektora koliko i područna jedinica „Vlajko Brajović”. U područnoj jedinici JU OŠ „Njegoš” u Novom Selu, biće instalirana dva laptopa i dva projektora. Po jedan laptop i projektor dobiće i dvije područne jedinice JU OŠ „Milosav Koljenšić” u Kujavi i Mijokusovićima - navode iz MPNI.

Cilj Ministarstva prosvjete, nauke i inovacija je, kako su istakli, da se stvore uslovi za kvalitetno obrazovanje mladih koje ima snažan uticaj na njihovu budućnost.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.