Osobe sa oštećenjem vida imaće pratioce u Podgorici
(Foto: Glavni grad)

Osobe sa oštećenjem vida imaće pratioce u Podgorici

Sekretarijat za socijalno staranje Glavnog grada i Savez slijepih Crne Gore potpisali su danas memorandum o saradnji na pružanju usluge videćeg pratioca za osobe sa oštećenjem vida u Podgorici.

Ovu uslugu Glavni grad će finansirati sa 15.000 eura iz svog budžeta. Tim novcem biće pokriveni troškovi angažovanja dvoje videćih pratilaca do kraja januara 2025. godine.

Očekuje se da će oni pružati podršku za oko 20 osoba.

"Ovaj servis namijenjen je osobama sa oštećenjem vida koje žive i rade u Glavnom gradu, a koje će, kontaktiranjem Saveza slijepih, moći da dobiju uslugu videćeg pratioca", navedeno je iz Glavnog grada. 

Izvršni direktor Saveza slijepih Crne Gore Goran Macanović, istakao je da je podrška Glavnog grada od ogromnog značaja za nastavak pružanja usluge  za osobe s oštećenjem vida.

„Nadam se da će ovo biti samo početak jedne uspješne saradnje Glavnog grada i Saveza slijepih Crne Gore,, a sve u cilju stvaranja što inkluzivnije lokalne zajednice", zaključio je on. 

Izvor RTCG

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.