Norveški CIDS će nastaviti da pruža pomoć u reformi crnogorske policije

Norveški CIDS će nastaviti da pruža pomoć u reformi crnogorske policije

Direktor Uprave policije (UP) Zoran Brđanin, sastao se sa koordinatorom norveškog Centra za izgradnju integriteta u sektoru bezbjednosti (CIDS) u Crnoj Gori Rajkom Radevićem. Na sastanku, kako je saopšteno, je razgovarano o predstojećoj podršci norveškog Centra u sprovođenju programa obuka o rukovođenju i menadžerskim vještinama za službenike Uprave policije, u saradnji sa norveškim Policijskim koledžom.

Iz UP su kazali da ovaj program je uspješno implementiran u nekoliko zemljana regiona.

Brđanin, je posebno istakao važnost ovakvih obuka i jačanja kompetencija policijskih službenika kako bi bili sposobni da upravljaju kompleksnim situacijama u borbi protiv kriminala i korupcije.

Navodi se da Brđanin se zahvalio CIDS-u na pruženoj dosadašnjoj podršci u izradi strateškog i zakonodavnog okvira Uprave policije, posebno Strategije razvoja Uprave policije za period 2023-2026, kojom su predviđene brojne aktivnosti usmjerene na jačanje kapaciteta Uprave policije, kao i ekspertskoj podršci u izradi Zakona o unutrašnjim poslovima, koji je, između ostalog, uveo princip meritornosti kroz obavezan interni oglas za rukovodioce.

 

Izvor: Standard

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.