U Beogradu održan skup 'Rusija bez Putina'

U Beogradu održan skup 'Rusija bez Putina'

Skup pod nazivom "Rusija bez Putina" održan je na beogradskom Trgu Republike, u okviru međunarodne akcije koju organizuje fondacija ruskog opozicionara Alekseja Navaljnog koji u Rusiji služi višegodišnju zatvorsku kaznu.

Udruženje "Rusko demokratsko društvo" pridružilo se akciji koja za cilj ima da pošalje poruku da ruski autokratski predsjednik Vladimir Putin ne uživa podršku svih građana Rusije, rekao je za Radio Slobodna Evropa (RSE) Peter Nikitin, osnivač udruženja.

"Putin i Rusija nisu isto. Nama koji pratimo situaciju u Rusiji i u rusko-ukrajinskom ratu je potpuno očigledno da smo stigli do tačke u kojoj većina Rusa više ne podržava Putinov režim, već žele mir i žele normalne izbore na kojima će biti dopušteno učešće svim kandidatima", kaže Nikitin.

Na skupu u Beogradu mogle su se vidjeti i zastave Ukrajine, kao i transparenti sa porukama "Mir Ukrajini, sloboda Rusiji", "Rusija će biti slobodna" i "Rusija nije Putin - Putin je ratni zločinac".

Prema riječima Petra Nikitina, propaganda ruskog režima je i dalje veoma uspješna u ubjeđivanju svijeta da bez Putina nema Rusije i da on ima nepodijeljenu podršku u svojoj zemlji.

"Poruka našeg skupa je da to nije tako", kaže Nikitin.

Izvor:Standard

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.