Sa Kosova za 15 dana otputovalo više od 103.000 građana

Sa Kosova za 15 dana otputovalo više od 103.000 građana

Prošle su skoro tri sedmice otkako je građanima Kosova dozvoljeno kretanje bez viza u šengenskoj zoni, a već u prvih 15 dana januara više od 103.000 građana otišlo je put evropskih zemalja sa aerodroma u Prištini, javlja Kosovo online.

U poređenju s prethodnim godinama, broj putnika u Evropu ove godine je značajno porastao.

U periodu od 1. do 15. januara, na Međunarodnom aerodromu “Adem Jašari” u Prištini registrovano je 103.248 putnika, odnosno 20.531 putnika više nego u istom periodu prošle godine.

Prema podacima s ovog aerodroma, broj dolazaka na Kosovo u prvih 15 dana ove godine bio je 52.568, odnosno otprilike 2.000 manje putnika nego prošle godine u istom vremenskom intervalu.

Putovanje bez viza

“Od 1. do 18. januara 2024. imamo 20-ak odsto više letova i 15 odsto više putnika nego prethodne godine. Približno imamo 112 letova više i 23.000 putnika. To je uobičajen trend povećanja broja putnika na našem aerodromu tokom godina”, saopćili su sa aerodroma u Prištini.

Turističke agencije navode da su najtraženije destinacije Švajcarska, Njemačka i Italija.

Građani koji imaju biometrijske putne isprave izdane na Kosovu mogu putovati bez viza u šengensku zonu od 1. januara ove godine, prenosi Fena.

Izvor:Standard

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.