Konatar: Spajić da bez odlaganja poveća plate zaposlenima u prosvjeti, upravi, pravosuđu i zdravstvu
Miloš Konatar, URA

Konatar: Spajić da bez odlaganja poveća plate zaposlenima u prosvjeti, upravi, pravosuđu i zdravstvu

Premijer Spajić i njegova Vlada imaju obavezu da povećaju zarade zaposlenima u prosvjeti, upravi, pravosuđu i zdravstvu i više ne mogu bježati od toga, kazao je poslanik Građanskog pokreta URA Miloš Konatar.

On je istakao da to nije pitanje volje Milojka Spajića, već ispunjenje obaveze za povećanje zarada zaposlenima koje je omogućila Vlada Dritana Abazovića potpisivanjem Granskih kolektivnih ugovora. Podsjetio je i da je 43. Vlada na taj način povećala zarade zaposlenima u prosvjeti, upravi i pravosuđu za 20 do 30 odsto, a da je takođe ugovorima jasno predviđeno povećanje u 2024. i 2025. godini za još po 10 odsto.

"Ako Spajić i Vlada nastave da varaju zaposlene, natjeraju ih na štrajk i da opet na ulici moraju tražiti svoja prava, neće to biti samo Spajićev poraz, već poraz države Crne Gore, a to je nešto što ne smijemo dozvoliti", zaključio je Konatar.
 

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.