Recept za toplu čokoladu koja aktivira centar za sreću
/ SHUTTERSTOCK-EDALIN PHOTOGRAPHY

Recept za toplu čokoladu koja aktivira centar za sreću

Omiljeni napitak u zimskim danima za mnoge ljude jeste topla čokolada. Osim užitka za nepca, nekoliko gutljaja ove kremaste poslastice pružiće zaštitu kardiovaskularnom sistemu, ublažiće kašalj i smiriti želudačne tegobe.

Sastojci

150 g čokolade s 60% kakaoa

200 ml punomasnog mleka

200 ml slatke pavlake

1 kašičica smeđeg šećera

prstohvat soli

po želji malo cimeta

po želji kolačići sleza

Priprema

Čokoladu nasjeckajte na što sitnije komadiće. Mlijeko i pavlaku pomiješajte i prelijte u lonac pa stavite da se kuva na srednje jakoj vatri.

Čim smjesa provri, prelijte je preko nasjeckane čokolade i miješajte dok ne dobijete gustu kremastu smjesu, ukoliko vam se stvaraju grudvice, nježno ih razbijte pomoću mutilice.

Na kraju dodajte prstohvat soli koja će pojačati ukus čokolade i malo cimeta po želji.

Savjet: Umjesto cimeta u toplu čokoladu dodajte malo muskatnog oraha, narendanog svježeg đumbira ili čilija u prahu.

Izvor Dan

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.