Tradicionalni novogodišnji via ferrata uspon na Durmitoru

Tradicionalni novogodišnji via ferrata uspon na Durmitoru

U organizaciji “Montagna travel” iz Nikšića, danas je obavljen tradicionalni novogodišnji uspon na Uvitu gredu na Durmitoru.

Atraktivan Via ferrata uspon odvija se, već nekoliko godina, instaliranim sajlama, stepeništima…, koje je postavio Budimir Backović iz Nikšića, čime je unaprijedio turističku ponudu Durmitora i stvorio veoma tražen turistički proizvod.

dur1

dur2

“Ovo što smo danas uradili predstavlja tradiciju.  Ekipa je četvoro entuzijasta i dokazanih ljubitelja planine. Imali smo lijep dan i novog snijega koji je popravio utisak u ukupnom ambijentu, neuobičajenom za ove dane. Raspoloženju je pridonijela  dodatno i grupa divokoza priredivši nam božanstven prizor jer su nas pratile u špaliru”, kazao je Anteni M Budimir Backović poznati planinar, alpinista i pripadnik Gorske službe spašavanja Crne Gore.

dur3

dur4

Izvor:AntenaM

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.