Srebrni ajlajner savršen makeup za praznike
/ GETTY IMAGES/ISTOCKPHOTO-OLEG GEKMAN

Srebrni ajlajner savršen makeup za praznike

Realno gledano, već smo uronili u praznike. Istina, u ovoj godini nam je ostalo još desetak dana i gomila obaveza, ali vremena ponestaje… Počele su slave, okupljanja, proslave – u ovo doba godine, posebne prilike se prosto umnožavaju. Ako želite makeup koji je jednostavan, brzo se nanosi, a odgovara ovoj prilici, onda ste na pravom mjestu. Rešenje je srebrni ajlajner.

Kada je u pitanju šminkanje za neki važan datum ili posebnu priliku, sve volimo da ostavimo konvencionalnu šminku po strani. Da nosimo crveni ruž, crni ajlajner ili nude sjenke – imamo cijelu godinu na raspolaganju. Sada je vrijeme da promijenimo svoj stil i podignemo ga za nijansu. Stilisti smatraju da rešenje za to leži u metalik bojama šminke. Tokom poslednjih nekoliko nedjelja sa mreža bukvalno iskače ideja koja nas je osvojila: veoma simpatična, atraktivna, originalna i veoma laka za sprovođenje. Pored toga, to je odlična alternativa za one koji se ne slažu baš sa mitskim mačjim okom. U ovom slučaju govorimo o opciji nanošenja srebrnog ajlajnera odmah ispod oka. Rezultate je odličan: lice izgleda svjetlije, oči odmornije, podočnjaci i bore se slabije uočavaju… Dakle, odličan izbor kako za djevojke, tako i za nas koje smo na koži već doživjele znake starenja.

Vodič korak po korak za nanošenje srebrnog ajlajnera

Nema ovdje mnogo tajne. Jako je važno da nanesemo odgovarajuću podlogu i da uradimo dobru pripremu lica, piše lepotaizdravlje.rs Kada to završimo, uzimamo srebrnu olovku za oči i počinjemo da crtamo liniju ispod oka (ne duž vodene linije!). U zavisnosti od vaših želja, liniju možete učiniti kraćom ili dužom. Ako niste baš vješti sa ajlajnerom, možete se ograničiti na povlačenje linije od sredine oka ka spolja. Da bi efekat bio primjetan, bolje je ići na malo deblju liniju. Oni od vas koji imaju zadivljujuće vještine sa ajlajnerom, mogu da se odluče za XXL liniju u stilu cat eye. Na ovaj način činite cijelu šminku dramatičnijom. Nekoliko slojeva maskare će samo doprinijeti utisku.

Sa kojim ruževima se slaže srebrni ajlajner?

Upravo je u ovome ljepota stila koji smo opisali – nema pravila. Ako želite dramu, onda se možete opredijeliti za sivi ili crni karmin koje je grunge stil vratio na velika vrata ove godine. Burgundi karmin će pojačati elegantan utisak i odgovara tihi luksuz stilu. Metalik karmin je savršen za party kraljice, dok su nude opcije za žene koje žele da istajnu samo oči. Ako je vaša koža svijetla, bilo bi odlično da kombinujete sa karminom u boji fuksije ili sa ljubičastom bojom.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.