Papa proslavio 87. rođendan

Papa proslavio 87. rođendan

Papa Franjo napunio je danas 87 godina, a rođendan je proslavio sa oko 200 porodica na svečanosti koju je u Vatikanu organizovala pedijatrijska klinika Sveta Marta, koja pruža podršku majkama i djeci, javila je italijanska agencija ANSA.

Prema tradiciji od prve godine njegovog pontifikata 2013. godine slavlje je uključivalo pjevanje i ples djece uz kratku cirkusku predstavu, a potom je uslijedila zakuska i kolač prije molitve i blagoslova.

Papa Franjo je rođen u Argentini u Buenos Aijresu, u porodici italijanskih korijena.

Poglavaru rimokatoličke crkve stigle su i čestitke brojnih zvaničnika, između ostalih italijanskog predsjednika Serđa Matarele, premijerke Đorđe Meloni, predsjednika Senata i Predstavničkog doma Ignacija La Ruse i Lučana Fontane, zamjenika premijera i ministra spoljnih poslova Antonija Tajanija.

Papi su rođendan čestitali Biskupska konferencije Italije i Rimska biskupija, navodi ANSA.

 

Izvor: N1

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.