Šućur: Nema povećanja cijene struje zahvaljujući odluci Borda EPCG koji je postavila Vlada Abazovića, ministar Mujović insistirao na povećanju
Goran Šućur, Foto; URA

Šućur: Nema povećanja cijene struje zahvaljujući odluci Borda EPCG koji je postavila Vlada Abazovića, ministar Mujović insistirao na povećanju

"Nakon brojnih medijskih nastupa ministra energetike i rudarstva Saše Mujovića u kojima je insistirao na tome da cijenu struje treba povećati i da ona nije socijalna kategorija, saopštio sam jasno, 01. decembra, na društvenoj mreži Facebook, da dok je na čelu Elektroprivrede Crne Gore(EPCG) Odbor direktora koji je postavila 43. Vlada Dritana Abazovića cijena struje se neće povećavati. Obećanje koje sam dao, Odbor direktora juče i potvrdio odlukom da se anulira povećanje cijene struje na osnovu zahtjeva CEDIS-a, kroz popust za sve redovne platiše od 5,5%", saopštio je član Odbora direktora EPCG Goran Šućur.

On je demantovao i navode ministra energetike i rudarstva Saše Mujovića o njegovom doprinosu i doprinosu premijera Spajića da se cijena struje ne poveća, konstatujući, da većina članova Odbora direktora nikad nije vidjela, niti ministra Mujovića, niti premijera Spajića, niti da je ikada ostvarila bilo kakvu komunikaciju sa njima, što dovoljno govori o doprinosu 44. Vlade i ozbiljnosti ministra i premijera.

"Jedinu zvaničnu komunikaciju koju je Odbor direktora EPCG ostvario sa ministrom Mujovićem i premijerom Spajićem tiče se zahtjeva Vlade Crne Gore o zakazivanju vanredne sjednice Skupštine akcionara Elektroprivrede Crne Gore samo sa dvije tačke dnevnog reda "smjena članova Odbora direktora" i "izbor novih članova", a što je uslijedilo nakon što je Odbor direktora ignorisao javno insistiranje ministra Mujovića da cijenu struje treba povećati. Naravno, Odbor direktora je uslišio zahtjev Vlade Crne Gore i zakazao juče sjednicu Skupštine akcionara u skladu sa Zakonom za 26.04.2024. godine. Do tad zamolio bih ministra, koji po svaku cijenu želi da se obračuna sa članovima Odbora direktora, za čije vrijeme je Elektroprivreda Crne Gore postigla istorijske rezultate, da nas poštedi njegovih medijskih nastupa u kojima odluke Odbora direktora EPCG pripisuje sebi i da se drži svojih zakonskih nadležnosti", poručio je Šućur.

Takođe, on je potvrdio da se jedan broj članova Odbora direktora EPCG prije par dana sastao sa bivšim premijerom Dritanom Abazovićem i izvršnim direktorom URE Zoranom Mikićem i da su se tada posavjetovali sa njima oko modela na osnovu kojeg treba onemogućiti povećanje cijene struje i na taj način sačuvati budžet građanki i građana Crne Gore, ali da je Odbor direktora automno donio odluku u interesu Elektroprivrede Crne Gore i građana u čijem se vlasništvu dominantno kompanija i nalazi.

Komentarišući, saopštenje bivšeg poslanika PES-a Tihomir Dragaša, u kojem je kako kaže, iznio čitav niz neistina, Šućur je kratko konstatovao, da je Dragaš donio ispravnu odluku kada je podnio ostavku na mjestu poslanika i na taj način poštedio javnost svojih tragikomičnih nastupa i u Skupštini Crne Gore.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.