Viši sud o slučaju ubistva Zumete Nerde: Presuda Nikoliću je prvostepena i nepravosnažna, postoji mogućnost žalbe
Viši sud u Podgorici

Viši sud o slučaju ubistva Zumete Nerde: Presuda Nikoliću je prvostepena i nepravosnažna, postoji mogućnost žalbe

Presuda Višeg suda koja je izrečena Daliboru Nikoliću od 12 godina zatvora za ubistvo nevjenčane supruge Zumete Nerde je prostepena, odosno nepravosnažna, a to znači da postoji pravni lijek, pa će dugostepeni sud cijeniti ispravnost pravne kvalifikacije, saopšteno je iz Višeg suda.

“Viši sud u Podgorici u potpunosti razumije burnu i oštru reakciju javnosti na presuda koja je izrečena Daliboru Nikoliću od 12 godina zatvora za ubistvo nevjenčane supruge Zumete Nerde, jer je po odluci Višeg suda Nikolić osuđen za krivično djelo nasilje u porodici ili porodičnoj zajednici, a ne za teško ubistvo, kako je to tražilo tužilaštvo”, naveli su u saopštenju,

Apeluju na javnost da uvaži navedenu činjenicu i da ne donosi javni sud bez uvida u sve činjenice i okolnosti postupka.

“Viši sud u Podgorici objavio je na svom sajtu saopštenje ovim povodom i iznijelo sve podatke, koje može u ovom stepenu postupka, a u skladu sa zakonom”, zaključuju u saopštenju.

Podsjećamo, Dalibor Nikolić osuđen je na 12 godina zatvora zbog nasilja u porodici kojom prilikom od batina koje je trpjela osam sati pteminula njegova trudna supruga Zimrita Nerda .

Presudu je izrekao sudija Višeg suda u Podgorici Veljko Radovanović.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.