Glavni grad donirao KCCG-u opremu za žene sa invaliditetom
(Foto: PG biro)

Glavni grad donirao KCCG-u opremu za žene sa invaliditetom

Sekretarijat za socijalno staranje Glavnog grada opredijelio je sredstva za nabavku specijalne ginekološke stolice-stola, sa elektromotorom Kliničkom centru Crne Gore, namijenjenu prvenstveno ženama sa invaliditetom.

Ovu donaciju, direktorki Kliničkog centra Crne Gore Ljiljani Radulović uručila je vršiteljka dužnosti sekretarke Sekretarijata za socijalno staranje Glavnog grada Ida Kolinović, u cilju obilježavanja kampanje “16 dana aktivizma protiv nasilja nad ženama”.

Kampanja obuhvata Međunarodni dan borbe protiv nasilja nad ženama, Međunarodni dan osoba sa invaliditetom, kao i Međunarodni dan ljudskih prava. Donacija je obezbijeđena u saradnji, odnosno posredstvom NVO Zinak iz Podgorice.

„Sekretarijat za socijalno staranje Glavnog grada će nastaviti svoju misiju i uraditi sve, u okviru svojih nadležnosti, da konstantno pomaže ranjive grupe stanovništva u lokalnoj zajednici i olakša im svakodnevne aktivnosti i obaveze, odnosno jednako uživanje ljudskih prava i ravnopravno učešće u društvu”, saopšteno je iz Glavnog grada.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.