Ponovo plave objekti u Pavića potoku
Foto: Beća Čoković

Ponovo plave objekti u Pavića potoku

Uprkos tome što je tehnička ekipa Vodovoda „Bistrica“ do kasno sinoć radila na otčepljavanju šahte Pavića potoka u krugu AMD „Djordjie Stanič“, te djjelimično sanirala problem, danas u prijepodnevnim satima su usljed ponovnog začepljenja nastupile nove nevolje za nekoliko domaćinstava. Poplavljen je put za naseljje i poslovni prostori u AMD. Na otčepljavanju propusta u naselju Malo polje bila je uključena mehanizacijja ”Edy put Mušović”.

Potpredsjednik Opštine Nermin Bećirović zajedno sa sekretarom sekretarijata za izgradnju Mensurom Hajdarpašićem pratio je preksinoćnje otčepljavanje propusta u naseljju Malo Polje.

- U datim okolnostima djelujemo maksimalno I u granicama naših mogućnosti. Bilo je nekoliko kritičnih mjesta koja smo uspjeli djelimično da saniramo, a svakako da je najkritičnija i najkomplikovanija tačka koja se tiče začepljenja propusta kroz koje protiče Pavića potok. Nastojjaćemo da se oslobodi tok da voda može da otječe, a onda na proljeće raditi na projektu da se trajno riješi problem vodotoka u Pavića potoku - kazao je Bećirović za Pobjedu.

Sekretar opštinskog štaba za vanredne situacije Marko Maslovarić juče je,zajedno sa tehničkim direktorom u Vodovodu “Bistrica” Markom Bulatovićem prisustvovao otčepljavanju kritične šahte u krugu AM “Djordjije Stanić”.

Saopštio je za Pobjedu da je situacija dosta kritična - da su neka domaćinstva ugrožena i da su pretrpjela štetu kao i poslovni prostori u AMD -.

- Situacija se prati na području čitave opštine  i djelovaće se na mjestima gdje bude kritično, ukoliko dodje do novih vremenskih nepogoda. Inače,,o teškoj situaciji u bjelopoljskoj opštinin obavijestili smo Direktorat za vanredne situacijje kako bi djelovali u okviru svojih nadležnosti - kazao je Maslovarić.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.