Stupilo na snagu primirje između Izraela i Hamasa, očekuje se razmjena talaca

Stupilo na snagu primirje između Izraela i Hamasa, očekuje se razmjena talaca

Četrdeset deveti dan sukoba izraelske vojske i Hamasa. Izrael i Hamas započeli su četvorodnevni prekid vatre, uz najavljeno puštanje otetih izraelskih žena i djece, tokom dana. To je prvi prekid vatre tokom sedmonedjeljnog rata u Pojasu Gaze. Izrael je potvrdio da je dobio spisak imena prve grupe od 13 talaca koji će biti pušteni, dok palestinski zvaničnici tvrde da lista Palestinca zasad nije stigla

Nekoliko trenutaka prije zvaničnog početka privremenog prekida vatre, izraelska vojska je objavila snimak na društvenim mrežama upozoravajući ljude u Gazi da “rat još nije završen“.

“Humanitarna pauza je privremena“, rekao je Avičaj Adrae, portparol izraelskih odbrambenih snaga, koji je govorio na arapskom.

“Sjeverni pojas Gaze je opasna ratna zona i zabranjeno je kretanje na sjever. Radi vaše bezbjednosti, morate ostati u humanitarnoj zoni na jugu“, rekao je Adrae u Gazi.

Izrael i Hamas započeli četvorodnevni prekid vatre

U 6 sati stupilo je na snagu četvorodnevno primirje između Izraela i Hamasa.

U satima koji su prethodili privremenom prekidu vatre aktivirale su se sirene u izraelskim gradovima koji se graniče sa Gazom.

U 16 časova biće oslobođeno 13 talaca u Gazi, a zatim i nedefinisani broj palestinskih zatvorenika iz izraelskih zatvora, kažu katarski posrednici.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.